Loading..
Processing... Please wait...

Producten succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.Sprankelend

Vulkanisch genot

23-02-2016 14:31

De Etna is één van de actiefste vulkanen ter wereld, elke dag komen de dreigende dampen vrij boven de vele kraters en er zijn zeer geregeld uitbarstingen. In 1669 bracht de Etna veel dood en verderf naar het gebiedt. De lava bereikte het plaatsje Catania, 25.000 mensen verloren hun leven en de landschappen eromheen waren verwoest.

 

Honderden jaren later is het gebied aan de voet van de vulkaan vruchtbaarder dan ooit, dit biedt een fantastische mogelijkheid voor de lokale boeren om betere wijnen dan ooit te produceren. De grond is erg rijk aan mineralen en biedt de perfecte omstandigheden voor de groei van de autochtone Siciliaanse druiven.

 

Het einde van de 18e eeuw was het gouden tijdperk voor de Siciliaanse wijnen, tussen 1880 en 1890 waren er 50.000 hectaren aan wijngaarden aangelegd en stond de wijn wereldwijd bekend voor zijn mineralistische en vulkanische persoonlijkheid.

 

In 1898 begon één van die lokale boeren, Francesco Nicosia een winkeltje, hier verkocht hij zijn wijn aan zijn dorpsgenoten, de vissers en veekooplieden die het eiland bezochten. Het duurde tot het eind van de 20ste eeuw voordat de huidige eigenaar de zaak van zijn overgroot opa omtoverde tot wat het nu is. Hij promoten en vermarkten de traditionele ideologie van zijn voorouders, en breide het uit tot één van de grootse spelers in de Renaissance van de Siciliaanse wijn.

 

Profiteer NU van onze PROMO ACTIE!

BESTEL 11 dozen Vulka en ontvang een extra doos GRATIS of BESTEL 15 flessen Nicosia bio en ontvang 3 extra flessen GRATIS

 

Geplaatst in Media door

Daniel