Loading..
Processing... Please wait...

Producten succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.Sprankelend

Parool: Met de trendsetters mee

25-04-2016 13:42

Parool: Dit wordt de zomer van de vermouth

Dit wordt dus de zomer van de vermouth. Eerst wordt die omarmd door hippe types in een vermuteria en even later drinken we het allemaal. Weet u dat vast.

Ik kan me er weinig bij voorstellen. Bij ons thuis stond vroeg één fles Martini in de kast. Er was een tante die het spul dronk, twee glaasjes, max, want het moest niet te gek worden. De rest van het jaar stond die fles in de kast weg te plakken.

Toch stap ik met open blik de ­Vermouth Cocktail Night binnen. Ik was een van de laatsten in Amsterdam die gin-tonic ontdekte. Ik vond tonic niet lekker en gin ook niet, dus ik heb het drankje lang, heel lang aan de hipsters gelaten, principieel ook. Daarna heb ik dat ruimschoots goed gemaakt - vraag maar aan de jongens van de Gall & Gall bij mij om de hoek.

Ditmaal heb ik dus de kans niet opnieuw hopeloos achteraan te hobbelen, voorop te lopen, met de trendsetters mee. Vincent van Dijk, trendvoorspeller, geeft me een glas. Daarin zit vermouth, een schijfje sinaasappel, citroen, wat spuitwater en ijs. Hij zegt: "Straks weet je precies waar je was toen je je eerste vermouth dronk, nog voordat het een trend werd."

 

Klik hier voor het gehele artikel.

Simone Caporale, bartender van het vermaarde Artesian in Londen, is hier om Amsterdamse bartenders vermouth te leren mixen.

Geplaatst in Nieuws door

Daniel