Nicosia Bio Vegan Grillo

Beschikbaarheid: Op voorraad

Snel overzicht

Grillo werd in Sicilië voornamelijk gebruikt als basiswijn voor de Marsala. Al een aantal jaren zijn diverse producenten bezig om er ‘gewoon’ wijn van te maken. En als je die wijn dan ook nog eens biologisch en veganistisch kan maken waarbij alle kenmerken van de druif tot zijn recht komen ben je geslaagd. Heerlijke frisse aroma’s van citrusfruit en jonge kruiden. Een sappige blijvende smaak waarna je verlangd naar de volgende slok.
Waarbij: Vegetarische gerechten, groenten, salades en vis.

BESCHRIJVING VAN WIJNJOURNALIST CUNO VAN 'T HOFF
Stuivende van limoenschil, groene appeltjes, iets bloemenhoning en stevige dosis floraliteit. Aantrekkelijk en uitdagend, dat vinden we van dit glas. Subtiele mineralen die te tong prikkelen en frisse zuren die het een knapperig glas wijn maken. Bij iedere slok weer, ontstaat er een hevige mate van dorst naar meer. Veganistisch gemaakt. Kan dat? Ja hoor, geen eiwitten zijn gebruikt voor het klaren van de wijn, het helder maken. Maar ook geen andere denkbare dierlijke producten zijn in de buurt van dit heerlijke glas Grillo gekomen. En dan dat flesje. Wat ziet dat er vrolijk uit. Modern, maar ook stralend op tafel. Hij valt in de smaak. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Cantine Nicosia bewijst dat de Grillo druif meer is, dan een mengdruif in een wijn om andere druiven op te peppen.
+